друкувати


Накладено арешт на земельні ділянки вартістю 11 млн грн — офіційно

14 червня 2016, 12:19

Районним судом м. Києва накладено арешт на земельні ділянки, які належать фігурантам провадження, зареєстрованого співробітниками податкової міліції Центрального офісу за ознаками правопорушення, передбаченого ч.3 ст.212, ч.2 ст.28, ч.2 ст.205 КК України.

Дане провадження здійснюється стосовно службових осіб підприємств, які внаслідок документального оформлення безтоварних операцій занизили ПДВ на суму понад 4 млн грн та з метою прикриття незаконної підприємницької діяльності щодо ухилення від сплати податків створили (придбали) низку СПД, чим завдали державі значну матеріальну шкоду. 

За результатами обшуків, проведених за місцем проживання одного з фігурантів провадження було вилучено свідоцтва про право власності на нерухоме майно (земельні ділянки) на території Київської області.

З метою недопущення відчуження майна, що здобуто в наслідок незаконної діяльності, та можливості подальшого забезпечення погашення завданих збитків слідчі податкової міліції Центрального офісу звернулися до районного суду м. Києва з клопотанням про накладення арешту на земельні ділянки.

Відповідно до ухвали суду на зазначені земельні ділянки, середньо ринкова вартість яких становить 11 млн грн, накладено арешт.

Тривають слідчі дії.