друкувати


Звільнення в службі та інформатизація. Денис Башлик – про 7 кроків реформування Держгеокадастру

6 грудня 2019, 12:02

У перші дні на посаді голови Держгеокадастру Денис Башлик назвав 7 кроків реформування служби. Розпочати планує зі звільнення в регіонах та запровадження сервісів, які забезпечать прозорість обігу земель.

Денис Башлик розповів, що до Кабміну та інших органів надходило близько 10 тис. скарг щороку на діяльність та бездіяльність Держгеокадастру. За словами Башлика, у найближчі тижні на Держгеокадастр чекають такі зміни:

  1. Буде проведено перевірки діяльності територіальних органів, звільнення керівників та набір нових кадрів за конкурсом;
  2. Буде створено Департамент якості сервісів та ліквідовано розпорядчі функції Держгеокадастру;
  3. Буде створено електронний кабінет сертифікованого інженера-землевпорядника;
  4. Буде відкрито доступ для інженерів землевпорядників до внесення відомостей до кадастру;
  5. Буде проведено приватизацію та оптимізацію держпідприємств;
  6. Буде додано відомості про оцінку земель на публічну кадастрову карту;
  7. Буде відкрито низку даних про земельні ділянки, зокрема про координати меж.

Нагадаємо, 28 листопада уряд призначив і представив громадськості Дениса Башлика головою Держгеокадастру. Під час першої прес-конференції новий керівник пообіцяв подолати корупцію у службі. Водночас, у Телеграм-каналі Дубінського повідомили, що працівникам Держгеокадастру два місяці не виплачують зарплату

Як відбирали на посаду голови служби Дениса Башлика, а також які зміни запровадили в повноваженняи служби читайте в публікації Реформування Держгеокадастру: ліквідація чи перерозподіл функцій?