друкувати


100 днів роботи аграрного комітету: Держгеокадастр, ринок землі, бюджет та інші закони

4 грудня 2019, 15:06

За 100 днів роботи депутати аграрного комітету опрацювали 21 законопроект, 4 постанови та 2 правки до законів. Варто зауважити, що найзапекліші дискусії відбувалися навколо законопроекту 2178-10, адже навіть його порядковий номер свідчить, що до нього подавали ще 9 альтернативних документів.

Детальніше про це читайте тут: Справи аграрні – 100 днів роботи парламенту: Держгеокадастр, ринок землі, бюджет

Починаючи з вересня 2019 року через комітет пройшло 12 аграрних законопроектів, які у подальшому отримали шанс дійти до сесійної зали Верховної Ради. Більшість з них були створені за участі голови комітету Миколи Сольського. Він долучився як автор або співавтор до створення 7 аграрних законопроектів:

2246 – проект Закону про внесення зміни до Податкового кодексу України щодо деяких питань оподаткування податком на додану вартість операцій із вивезення за межі митної території України олійних культур.

0855 (проголосований у першому читанні) – проект Закону про внесення зміни до статті 4 Закону України «Про використання земель оборони» щодо підвищення ефективності використання виділених земельних ділянок.

2280 – про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо планування використання земель.

2248-1 – проект про внесення змін до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального» щодо ліцензування зберігання пального.

2195 (проголосований у першому читанні) – проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо продажу земельних ділянок державної та комунальної власності або прав на них (оренди, суперфіцію, емфітевзису) через електронні аукціони.

2194 (проголосований в першому читанні) – проект Закону про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин.

2178-10 (проголосований у першому читанні) – про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення.

4 постанов:

2178-10П (стала чинним актом 291-IX) – проект Постанови про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення.

2194П (стала чинним актом 297-IX) – проект Постанови про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин.

2195П (стала чинним актом 298-IX) – проект Постанови про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо продажу земельних ділянок державної та комунальної власності або прав на них (оренди, суперфіцію, емфітевзису) через електронні аукціони.

2280П – проект Постанови про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо планування використання земель.

та 2 поправок до законопроектів перед другим читанням:

0856 – проект Закону про сільськогосподарську кооперацію.

0858 – проект Закону про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких інших законодавчих актів щодо протидії рейдерству.

Без участі Сольського рештою депутатів агарного комітету зареєстровано ще низку проектів:

2289 – проект Закону про внесення змін до статті 4 Закону України «Про пестициди та агрохімікати» щодо ввезення пестицидів на митну територію України.

0853 (проголосований у першому читанні) – проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення порядку передачі в оренду водних об'єктів у комплексі з земельними ділянками.

2280 – Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо планування використання земель.

2300 – Про державне регулювання виробництва й обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального.