друкувати


Бізнес Саудівської Аравії озвучив свою позицію щодо не допуску іноземців до ринку землі в Україні

30 листопада 2019, 11:00

На  ІІ Саудівсько-українському аграрному бізнес-інвестиційному форумі  представники компанії Королівства Саудівська Аравія озвучили свою позицію щодо не допуску іноземців до ринку землі в Україні, зокрема, що сподіваються, що їм дозволять купувати землю. Про це заявив СЕО «Контінентал Фармерз Груп» (об'єднана компанія, сформована на основі активів «Мрія Агрохолдинг» та Continental Farmers Group) Георг фон Нолкен. 

«Ми не хочемо зробити жодних спекуляцій із земельним ринком. Мені важко зрозуміти питання про страх українців… Я вважаю, що в кожного власника землі має бути право продати, і якщо власник землі хоче продати іноземцю — я можу це зрозуміти і прийняти, якщо хоча — має право», — сказав він.

Щодо доступу компаній з іноземним капіталом на ринок української землі, то він додав:

Ми тільки рік назад прийшли в агросектор України. Ми питали «Коли відкривається ринок в Україні?» і казали, що 50 років залишиться все, як є. Це був один із факторів, чому ми вирішили тут інвестувати. Наше завдання ніколи не було купувати землю. Наше основне питання — зберегти те, в що ми інвестували.

Нагадаємо, що агробізнес із Саудівської Аравії та України обговорили спільні проекти в агросекторі. 

Також 27 листопада закінчився термін подачі поправок до основного законопроекту про ринок землі №2178-10, який не допускає іноземців до ринку землі в Україні, і наступного тижня їх почнуть опрацьовувати.