друкувати


На запит інвесторів Фонд держмайна створить перелік державних підприємств на продаж у 2020 році

2 грудня 2019, 09:40

На запит покупців, які будуть готові придбати роздержавлені українські підприємства, Фонд державного майна України планує створити інвестиційне меню. Воно з’явиться у доступі 2020 року. Про це повідомив голова Фонду державного майна України Дмитро Сенниченко.

Останній звернувся до учасників  ІІ Саудівсько-українського аграрного бізнес-інвестиційного форуму, які можуть стати потенційними інвесторами:

Фонд Держмайна активно перелаштовується, щоб у вас було активне інвестиційне меню. У наступному році воно буде готове. Ми будемо «перетравлювати» підприємства і робити з ними маркетинг. Плануємо пересилати інформацію через посольства. В Україні працює 3 тисячі підприємств, які передаються на приватизацію. Близько 1400 – великі й потужні. Це інфраструктура, яку можна буде придбати. Потрібна підготовка, розкриття інформації, щоб не купувати кота в мішку», – заявив Сенниченко.

Докладач зазначив, що у 2020 році планують передати на приватизацію 5 великих підприємств, а також мають уже готові портфоліо щодо 20 об’єктів малої приватизації, на проведення якої необхідно 3-4 місяці.

Нагадаємо, на інвентаризацію для подальшого проведення приватизації передали 493 аграрних ДП.  З них 254 мають юридичний статус чинної особи, 193 – перебувають на стадії припинення, 7 – на тимчасово непідконтрольній території України. В межах великої приватизації мають шанси потрапити на продаж такі аграрні ДП, як ДПЗКУПАТ «Аграрний фонд»ДП «Укрспирт»концерн «Укрспирт»ДП «Артемсіль» та ДП «Конярство  України».

Про ситуацію навколо цих підприємств читайте у публікації Приватизація аграрних державних підприємств: які активи підуть з молотка.