друкувати


Африканці зацікавилися агросектором Рівненщини

30 листопада 2019, 08:29

Представники африканської країни Нігерія відвідують регіони України з метою пошуку партнерів у сфері сільського господарства, харчової та переробної промисловості. Про це повідомляє rivnenews.com.ua. 

Повідомляється, що голова Рівненської ОДА Віталій Коваль та директор обласного департаменту агропромислового розвитку презентували гостям потенціал Рівненської області.

У свою чергу голова іноземної делегації, міністр сільського господарства штату Лагос Гболаханлову розповів, що Нігерія входить у топ-10 країн світу за споживанням харчових продуктів. Це перспективний ринок для експорту продуктів сектора харчової та переробної промисловості.

За його словами, Лагос – це штат на півдні Нігерії. Однойменне місто Лагос є бізнес-столицею країни, яка налічує 22 мільйони осіб. Саме тому й користується великим попитом у секторі харчової промисловості.

Сторони обговорили можливість поставки продуктів харчування, обладнання, технологій переробки продукції, навчання фахівців, агроконсалтинг, відкриття українсько-нігерійських виробництв. Лагос, зокрема потребує м'яса, корму для риб, складських приміщень із системами охолодження тощо.

Також йшлося про можливість офіційного підписання договору про міжрегіональне партнерство між Лагосом і Рівненською областю.

Підтримку в налагодженні зв'язків надавали Асоціація експортерів і імпортерів ЗЕД і Торговий дім «Нігерія — Україна».

Нагадаємо, що Україна розширює географію експорту: перспективний і швидкозростаючим ринком є також країни Північної Африки.