друкувати


До законопроекту про ринок землі подано понад 2 тис. правок, – Сольський

29 листопада 2019, 11:31

До ухваленого у першому читанні законопроєкту про запровадження ринку землі сільськогосподарського призначення №2178-10 подано понад 2 тис. правок. Про це повідомив співавтор ухваленого законопроекту,  голова комітету ВРУ з питань аграрної та земельної політики, депутат Микола Сольський, інформує РБК-Україна.

«Змін та ідей дуже багато. Це понад 2 тисячі правок, а може й 3 тисячі. Вчора закінчився останній день (коли можна було подавати правки до законопроекту, — ред.), ми почали їх рахувати та узагальнювати», — повідомив Сольський.

За його словами, на те, щоби перерахувати та узагальнити депутатські правки, буде потрібен певний час. Після цього комітет почне розглядати поправки до законопроекту та ухвалить своє рішення щодо того, чи рекомендувати його у другому читанні.

Основні зміни, окрім технічних, звичайно ж, стосуються концентрації (земель,якими може володіти одна особа, — ред.) та участі у ринку іноземців», — додав Сольський.

Нагадаємо, що 27 листопада закінчується термін подачі поправок до основного законопроекту про ринок землі №2178-10, і наступного тижня їх почнуть опрацьовувати.