друкувати


Укрзалізниці хочуть скасувати податок на землю

29 листопада 2019, 13:30

Уряд планує подати до Верховної Ради законопроєкт, яким звільнить Укрзалізницю від необхідності платити податок на землю. Прийняти хочуть до кінця 2019 року. Про це повідомив міністр інфраструктури України Владислав Криклій в інтерв'ю УНІАН. 

«Ми вже з профільним комітетом це питання обговорили. Будемо працювати над тим, щоб відмінити податок в цьому році, адже з таким же успіхом Укравтодор міг би платити податок на землю», — повідомив Криклій.

Раніше УЗ не платила податок на землю, однак перед ухваленням бюджету на 2019 рік, депутати Ради попереднього скликання внесли зміни до Податкового кодексу, якими прибрали виняток для Укрзалізниці.

В УЗ підрахували, що загалом мають сплатити до бюджету 4,2 мільярда гривень, тоді як за підсумками 2018 року сплатили 1,2 мільярда гривень. Збільшення податкового навантаження у державній компанії планували компенсувати підвищенням тарифу на вантажні перевезення на 14,2%. Зазначимо, що проти цього категорично виступали товаровиробники.

Нагадаємо, що в Укрзалізниці підрахували, що для забезпечення подальшого зростання експорту зернових необхідно вкласти в будівництво на оновлення інфраструктури, зокрема будівництво нових елеваторів, $16 млрд.