друкувати


УЗ цьогоріч перевезла на чверть більше зерна ніж торік, — Рязанцев

29 листопада 2019, 09:08

Обсяги перевезення зерна АТ «Укрзалізниця» у 2019 році зросли на 23% та подолали на 33% більше кілометрів шляху. Про це повідомив Андрій Рязанцев, директор з розвитку УЗ під час  конференції II Саудівсько-український аграрний бізнес-інвестиційний форум у Києві.

«У цьому році ми зробили 160 швидших станцій, які дозволяють збільшити об’єми вантажів для перевезення. Ми бачимо, що старі моделі не надто ефективні. Тому плануємо побудову нових подібних швидких маршрутних елеваторів, які будуть розташовані у місцях, близьких до місця виробництва продукції. Збільшення їхньої кількості до 550 дозволить нам навантажувати необхідну кількість зернових протягом року», – сказав Рязанцев.

До кінця року УЗ планує збільшити об’єми перевезення зернових з 4 млн тонн до 5 млн тонн на місяць.

Ми розуміємо, що сьогодні потужності навантаження потенційно мають бути більшими. Так склалося, що у нас збільшилась кількість до 12 тисяч штук вагонів, які не встигають вивантажуватись у наших портах. Цьогоріч пропонуємо ринку маршрутні відправлення переводити в режим графіка. Це дає можливість розуміти час відправки вантажу зі станції та час прибуття в порт», – зазначив Рязанцев.