друкувати


Завдяки іноземним інвестиціям, ріст ВВП в Україні перевищить 4%, — Милованов

29 листопада 2019, 10:11

Завдяки надходженню іноземних інвестиції, рівень зростання ВВП в Україні може досягти 4,2%. Такий прогноз озвучив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов. Він виступив під час ІІ Саудівсько-українського аграрного бізнес-інвестиційного форуму.

«Наразі інвестиції сягають $1,3 млрд. Після відкриття ринку землі їхнє надходження зростатиме… За умови надходження іноземних інвестицій рівень зростання ВВП в Україні досягне, за різними прогнозами, 3,7%, є думки, що й 4,2%», — сказав Милованов.

Нагадаємо, представники агробізнесу України та Саудівської Аравії обговорили можливості для співпраці в аграрному секторі. Цьому була присвячена конференція II Саудівсько-український аграрний бізнес-інвестиційний форум у Києві. Учасники акції зазначили, що обіг товарами між Україною та Королівством Саудівська Аравія у 2018 році склав $935,88 млн. Водночас на український експорт припало $749,08 млн.

Також Милованов нагадав гостям з-за кордону, що в Україні найближчим часом має змінитися ситуація на земельному ринку, бо в країні планують відміну мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення. Зокрема, це стане можливим після ухвалення законопроекту №2178-10.

Як бачать перспективу відкриття ринку землі компанії з іноземними інвестиціями, як не один рік працюють в Україні, читайте в інтерв'ю з представницею бізнесу — Катерина Рибаченко: Влада має пам’ятати, що найефективніший власник – той, хто володіє землею і її обробляє.