друкувати


Україна може перетворитися на агрохаб для Близького Сходу

28 листопада 2019, 16:54

У Києві відбувається ІІ Саудівсько-Український аграрний бізнес-інвестиційний форум.
Близько 200 підприємців з України та Саудівської Аравії обговорюють аграрні точки дотику та намічають спільні бізнес-проекти, повідомляє АgroРolit.com.

Ось як про можливості говорить керуючий директор Salic Халед Аль-Абуді:

«І Україна і Саудівська Аравія можуть досягти великих взаємин у сфері сільського господарства. Цьому, в тому числі, сприятимуть і реформи, які сьогодні проводяться в країні. Вони повинні посилити імідж України на міжнародних ринках».

​​CEO AI Rajhi International for Investment Халід С. Аль-Малах на ІІ Саудівсько-Українському аграрному бізнес-інвестиційному форумі так говорить про інвестиційні можливості України та Саудівської Аравії:

В Україні є можливості для створення лізингу для невеликих фермерів, для розвитку елеваторів, для нарощування експорту зернових. Наявні гарні об’єкти і водні канали, які створюють можливості для іррегації на півдні України. Ми зацікавлені в спільних об’єктах. В Україні є можливість партнерства з новими компаніями. Але для цього нам важливо розуміти, що ви плануєте робити.

Міністр аграрної політики і продовольства України в 2014-2016 рр. Олексій Павленко під час конференції заявив, що Україна є своєрідним агрохабом для Близького Сходу.

Україна є своєрідним агрохабом для Близького Сходу. У нас найкращі в світі ґрунти. Разом з Аргентиною ми маємо 73% чорноземів планети. Україна може подвоїти агроекспорт в найближчі роки. Якщо в 2018 році вона експортувала 70,1 млн т зерна, то в 2019 році вже 74,3 млн т. Тобто, для нас 100 млн т експорту зерна — вже не межа, – сказав Павленко.

За його словами, налагодженню взаємовигідного співробітництва в сфері сільського господарства, в тому числі, будуть сприяти і реформи, які сьогодні проводяться в країні.

Вони повинні посилити імідж України на міжнародних ринках, – прокоментував він.

Нагадаємо, що український агробізнес та із Саудівської Аравії обговорили можливості для співпраці в аграрному секторі.