друкувати


Іноземців на ринку землі не буде, – Сольський

28 листопада 2019, 12:50

Після того як в Україні відкриється ринок землі, іноземців до нього не допускатимуть. Про це на І Агрополітичному форумі, присвяченому земельній реформі – Децентралізація: чого очікувати? – заявив голова комітету ВРУ з питань аграрної та земельної політики Микола Сольський. 

Організаторами заходу стали ГО Агро-Продовольча рада та Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад, як співорганізатор долучився Укрсадвинпром. Медійні партнери: AgroРolit.com, Kurkul.com  та Agronews.ua.

«Щодо іноземців ситуація наступна – їх на ринку не буде. Лише українські громадяни, українські підприємства. Далі хай вирішують люди. Ще є певні нюанси, які зараз обговорюються…», – сказав він.

Також Сольський додав, що перед другим читанням законопроекту про ринок землі, найбільше правок –  щодо обмеження землі в одні руки.

Попозиції є від 20 тис. га до 200 тис. га. На сьогодні таких правок вже більше тисячі. 80% пропозицій надійшли з вимогою обмежити концентрацію земель до 60 тис. га. До цих правок ми станемо не раніш ніж через тиждень», – наголосив Сольський.

Нагадаємо, що 27 листопада закінчився термін подачі поправок до основного законопроекту про ринок землі №2178-10, і наступного тижня їх почнуть опрацьовувати.