друкувати


У 6 областях запустять пілот електронного фермерського реєстру

28 листопада 2019, 18:39

У грудні 2019 року в 6 областях України запустять пілотний проект електронного фермерського реєстру. Про це заявила заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Інна Мєтєлєва, інформує міністерство. 

«Пілотний проект починається в грудні в шести областях (Волинській, Київській, Львівській, Миколаївській, Одеській та Черкаській областях), де створені мобільні групи для роботи з фермерами. До складу входять представники відповідальних департаментів ОДА, Укрдержфонду, дорадчих служб», – йдеться у повідомленні. 

Зокрема, як відзначили в Департаменті агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації, в планах внести до реєстру близько 500 фермерів з кожної області до кінця поточного року.

В аграрному будуть об'єднані чотири реєстри: Єдиний державний реєстр підприємств та організацій України, реєстр прав, реєстр Держгеокадастру та реєстр тварин.

З лютого 2020-го введення реєстру пошириться на територію всієї країни. Завершити проект планується в червні 2020 року.

Учасниками фермерського реєстру будуть фермери, а також всі виробники сільгосппродукції, уточнили в міністерстві.

Нагадаємо, що Держпродспоживслужба у межах програми Світового банку 2020 року планує почати впроваджувати проект з видачі міжнародних ветеринарних сертифікатів на експорт.