друкувати


Китай відкрив ринок для українського меду і ріпакового шроту, – Качка

28 листопада 2019, 17:38

Делегація України досягла низки домовленостей з експорту на ринок Китаю української продукції. Про це заявив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України – торговий представник України Тарас Качка на своїй сторінці у Facebook.

«Дуже продуктивною виявилася зустріч з Генеральною митною адміністрацією КНР. Ми проговорили всі наші дії по всіх товарних позиціях — молочна продукція, пшениця, ячмінь, горох, квасоля, горіхи, черешня, лохина, риба тощо. Робота за всіма цими товарами значно інтенсифікується», – написав він.

Качка зазначив, що сторони також завершили узгодження протоколу щодо м'ясу птиці, що сприятиме відкриттю ринку КНР про цей товар до кінця нинішнього року.

Ну і нарешті – підписали два протоколи по ріпаковому шроту та меду. Так що шановні виробники — можете відправляти», – наголосив заступник міністра.

Також Тарас Качка додав, що провів низку  зустрічей, на яких із представниками Китаю обговорив реструктуризацію контролюючих органів, B2B зв'язку в аграрній сфері та допомогу в участі у виставках, сучасні технології і співробітництво в цій сфері.

Нагадаємо, що у 2020 році запустять пілотний проект зі створення мережі торгових представників України по світу.