друкувати


За відкриття ринку землі під обмеження потраплять не лише іноземці, а й публічні українські компанії, – Мушак

27 листопада 2019, 12:00

Після відкриття в Україні ринку землі під обмеження потрапить не лише іноземний капітал, а й публічні українські компанії. Про це на своїй сторінці у facebook написав радник прем'єр-міністра, активіст земельної реформи, колишній народний депутат Олексій Мушак.

«Для мене ініціатива із земельним референдумом щодо іноземців – це подарунок долі. За останні три роки на мене та мою сім’ю вилили тонни бруду та персональних образ за проактивну позицію щодо ринку землі. Практично не було жодного ефіру, де б мене не звинувачували, що я топлю за земельну реформу на користь «Кернелу» або Сороса», – написав Олексій Мушак.

І додав:

Ані Кернел, ані МХП, ані, тим паче, українські компанії зі 100% іноземним капіталом не зможуть офіційно купувати землі. Сорос десь нервово курить біля туалету на розі Wall street та Broadway. А я все одно топлю за реформу, бо це очевидний крок уперед! Викусіть, недалекі, обмежені недоумки. Так, я б волів мати більш ліберальний ринок. Але ніколи в історії України мої співгромадяни не вибирали найкращий економічний варіант».

Він наголосив, що «ми ще поборемося за реалізацію 14 статті Конституції, де вказано що земля – національне багатство.

І в моєму розумінні багатство має коштувати дорого та генерувати значний суспільний добробут. А для цього необхідно максимально вільний ринок. Однак, навіть в обрізаному вигляді земреформа – це крок у правильному напрямку. Тож давайте рухатися в майбутнє, а не залишатися в сумовитому й жебрацькому минулому», – написав Мушак.


Нагадаємо, що 27 листопада закінчується термін подачі поправок до основного законопроекту про ринок землі №2178-10, і наступного тижня їх почнуть опрацьовувати.