друкувати


Генпрокуратура шукає докази незаконного відшкодування ПДВ підприємствам України — офіційно

12 червня 2016, 11:41

У службових кабінетах Управління Державної фіскальної служби в Полтавській області проведено обшуки. Дозвіл на проведення обшуків надано Печерським судом м.Києва за клопотанням слідчих Національної поліції України, погодженим процесуальними керівниками ГПУ. Про це повідомляє Управління у зв'язках з громадськістю і Генеральна прокуратура України.

У ГПУ відзначають, що кримінальні правопорушення стосуються отримання неправомірної вигоди працівниками Державної фіскальної служби за сприяння в незаконному відшкодуванні ПДВ підприємствам України. Народний депутат Володимир Ар'єв на своїй сторінці в Facebook зазначив, що під час обшуків у високопоставлених осіб на Полтавщині були знайдені телефони, в яких зафіксовані відкати за відшкодування ПДВ.

«Брали по 19% від суми», — пише він.

Віце-президент всеукраїнської аграрної ради Михайло Соколов стверджує, що дані цифри схожі на правду.

«У нас за розрахунками різниці цін на пшеницю і кукурудзу до (CPT) і після (FOB) митної очистки вийшли схожі цифри відкатів. Влада фактично розписалася в тому, що не може зупинити злодійство і відкати при відшкодуванні ПДВ: дані про відшкодування, які ГФС повинна публікувати, не публікує, просто тупо порушують податковий кодекс, що і дозволяє їм брати відкати за відшкодування», — констатує Соколов.

Latifundist.com