друкувати


Оприлюднено перелік нових об’єктів, які підлягають приватизації, – ФДМУ

26 листопада 2019, 07:30

Фонд державного майна України оприлюднив перелік нових об’єктів, що підлягають приватизації: до 339 підприємств Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України додалося ще 76 від інших 6 міністерств та відомств. Також було прийнято 33 позиції окремого майна, незавершеного будівництва та законсервованих об’єктів, об’єктів соціально-культурного призначення по всій території України. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Повідомляється, що найбільшу кількість об’єктів передали Міністерство розвитку, економіки, торгівлі та сільського господарства, Міністерство енергетики та захисту довкілля, а також Міністерство інфраструктури. Серед переданих об’єктів є «Скадовський морський торговельний порт», «Морський торговельний порт «Усть-Дунайськ», «Інститут титану» та «Львівський державний ювелірний завод».

Також найближчим часом очікується передача до Фонду державного майна України для приватизації 339 об’єктів від Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, – повідомили у ФДМУ.

Після підготовки ці об’єкти планується виставити на аукціони через 45 електронних майданчиків у системі ProZorro.Продажі. На сьогодні у системі ProZorro.Продажі вже виставлено 164 об’єкти малої приватизації.

В цілому, у поточному півріччі через аукціони вже було продано майна майже на 287 млн грн, що перевищує результати першого півріччя на 40,5%, коли надходження становлять 204 млн грн, – ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, що названо аграрні держпідприємства, які підуть з молотка першими.