друкувати


Під час реформи спиртової галузі перевагу повинні отримати наявні гравці ринку, – нардеп

25 листопада 2019, 18:00

Під час демонополізації спиртової галузі конкурентну перевагу повинні отримати нинішні гравці ринку. Про це заявив перший заступник голови комітету ВР з питань економічного розвитку, народний депутат Сергій Тарута, коментуючи президентський законопроект №2300  про демонополізацію спиртової галузі, повідомляє УНН. 

«Вони повинні стати більш конкурентоздатними, перед тим як на український спиртовий ринок зайдуть потужні іноземні гравці», – вважає він.

Для цього потрібно встановити трирічний мораторій на видачу ліцензій на виробництво спирту етилового, спирту етилового ректифікованого виноградного, спирту етилового ректифікованого плодового. Але не для всіх, уточнив нардеп.

Єдиний виняток з цього правила пропоную зробити для українських підприємств, кінцевими бенефіціарами яких є резиденти України, та які придбали майно ДП «Укрспирт» або уклали договір у межах державно-приватного партнерства щодо такого майна, – наголосив він.

За його словами, цей виняток діє за умови, що такі підприємства взяли на себе зобов’язання щодо збереження видів діяльності та зобов’язалися зберегти робочі місця не менш ніж для 70% працівників, задіяних у виробництві станом на 01.01.2020 року.

Нагадаємо, що після фінансового та технічного аудитів ДП «Укрспирт» перерахувало державі 4,2 млн грн платежів – податок на прибутки та дивіденди.