друкувати


У жовтні Укрзалізниця перевезла рекордний обсяг зернових — 4 млн т, — Рязанцев

25 листопада 2019, 16:00

У жовтні 2019 року АТ Укрзалізниця встановила рекорд з перевезення зернових за останні два роки— 3,97 млн т. Про це заявив директор з розвитку бізнесу АТ Укрзалізниця Андрій Рязанцев під час наради з представниками Української зернової асоціації, повідомляє прес-служба Укрзалізниці.

«У жовтні ми навантажили 60,4 тис. зерновозів та перевезли понад 3,97 млн т зернових. Ми перевершили свій рекорд березня цього року, коли перевезли більше 3,8 млн т. Такий позитивний результат отримали насамперед завдяки маршрутизації зернових перевезень. Бачимо, що це правильний крок, який дозволяє оптимізувати логістику та гарантувати вантажовласникам максимальні обсяги перевезення зернових культур», — повідомив Андрій Рязанцев. 

Він також додав, що із запровадженням графікових відправок зернових вантажів, коли вантажні поїзди курсуватимуть за чітким графіком, як пасажирські, УЗ надалі збільшуватиме обсяги перевезень зернових.

Уже сьогодні, за словами Андрія Рязанцева, залізниця здатна щомісяця перевозити в середньому 4 млн тонн зернових і навіть більше.

Водночас для цих обсягів необхідно розвивати інфраструктуру, зокрема, розширювати переробну спроможність у припортових зонах та збільшувати кількість зерносховищ.

Це ті завдання, над якими мають спільно працювати всі учасники ринку, зауважують у компанії. 

 Нагадаємо, що Міністерство інфраструктури, АТ Укрзалізниця і Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) підписали угоду про початок процедури первинного розміщення акцій (IPO) компанії.