друкувати


Децентралізація в 2016 збільшить надходження до місцевих бюджетів до 110 млрд гривень — Зубко

11 червня 2016, 15:08

Віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко заявив, що децентралізація в 2016 році збільшить надходження до місцевих бюджетів в 110 млрд гривень, передає прес-служба Кабінету міністрів України.

Він зазначив, що енергоефективність та міжнародне партнерство – серед основних векторів політики реформ Мінрегіону, а ключовим напрямком є реформа децентралізації.

“В Україні вже діють 172 об’єднані територіальні громади. Цього року очікуємо до 200 новихОТО і зростання надходжень до місцевих бюджетів до 110 млрд гривень … Уже в першому півріччі плануємо передати ОТО повноваження розпоряджатися землями сільгосппризначення за межами населених пунктів. Відповідний закон повинен бути прийнятий парламентом найближчим часом “, – підкреслив Зубко.

Він вважає, що головним вектором реформи енергоефективності є створення Фонду енергоефективності, що зменшить споживання газу країною в 2,5 рази і дозволить залучити до 60 млрд гривень інвестицій щорічно.

“Запуск Фонду – шлях до прозорого фінансування проектів, дешевих і довгих кредитів, а також – зекономлені субсидії на ЖКП. За три-п’ять років економія складе 1 млрд кубометрів газу в рік. Через 3-5 років абсолютно реально зменшити витрати держбюджету на субсидії на 3 млрд грн. щорічно. Умовами змін є стовідсотковий облік, модернізація, інвестиції та реструктуризація боргів “, – розповів чиновник.

Finance.ua