друкувати


Ринок землі не принесе Україні раптове багатство, — Юрій Косюк

20 листопада 2019, 13:00

Україна не стане раптово багатою через ринок землі. Буде добре, якщо за перші два-три роки економіка держави отримає хоча б $ 5-6 млрд, але й вони в основному не підуть у бюджет. Про це в інтерв’ю для ЦензорНет повідомив власник агрохолдингу МХП («Миронівський хлібопродукт») Юрій Косюк.

«Ринок, безумовно, потрібен. Але ми нічого видатного не зробимо — ми просто наздоженемо в цьому плані сусідів, зробимо те, що в Росії, Молдові, Польщі та в усіх інших наших сусідніх країнах зробили 20-30 років тому, і вже пішли далеко вперед», — зазначив Юрій Косюк.

Він переконаний, що землю будуть купувати лише ті, хто на ній вже працює.

Власник МХП додав, що іноземці зацікавляться українською землею лише тоді, коли західні інвестори побачать по звітності українських компаній, яка прибутковість інвестицій, як вона захищена.

Земля — неліквідне вкладення, і не варто сподіватися на зростання цін, краще купити золото, купити нафту, купити алмази, купити пакет «Фейсбук». Навіщо купувати землю, яка не заробляє гроші? Навіщо вкладати в Україну? Заради дешевої робочої сили? Ні, в такому випадку зараз вигідніше інвестувати в Польщу, українці їдуть туди», — додав Юрій Косюк.

Нагадаємо, агроіндустріальний холдинг МХП створює групу компаній для трансформації бізнесу.