друкувати


На Житомирщині запускають проект зі створення сімейних молочних ферм

19 листопада 2019, 13:00

У Баранівській міській об’єднаній територіальній громаді (ОТГ) на Житомирщині запускають проект створення сімейних молочних ферм, що дозволить господарям корів заробляти більше на реалізації молока. Про це повідомила керівник проекту «Молодіжний кластер органічного бізнесу Баранівської міської ОТГ» Оксана Загорська, передає Укрінформ.

«Жителі сільських територій Баранівської ОТГ першими у Житомирській області приєднаються до проекту «Сімейних молочних ферм». Цьому передуватимуть семінари, які відбудуться у селах громади, а потім всі охочі відвідають сімейні молочні ферми, котрі вже працюють в інших областях, щоб ознайомитися з їхніми реальними можливостями та перспективами. Перевага сімейних ферм у тому, що вони можуть реалізувати молоко за вищою вартістю, ніж звичайні власники корів», — пояснила Загорська.

За її словами, фахівці проекту нададуть селянам фахові консультації щодо облаштування ферм. Крім того, йдеться про взаємні чесні ринкові правила, коли власники відповідають за показники жирності молока, а закупівельники гарантують адекватну ціну.

Наразі у кооперативі 38 членів, серед яких одне фермерське господарство, і вже є селяни, які хочуть до нього приєднатися. У теплу пору року за добу там можуть реалізувати 600-800 літрів молока, але восени й узимку рівень надою знижується до 200-300 добових літрів.