друкувати


В Україні запрацює Єдиний державний реєстр ветеринарних документів

18 листопада 2019, 09:30

Державна служба з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів почала тестувати електронну систему з видачі ветеринарних документів та надання адміністративних послуг — Єдиний державний реєстр ветеринарних документів. Про це на прес-конференції повідомила тимчасово виконуюча обов'язки голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко, передає прес-служба відомства.

«Введення такої системи полегшить життя нашої сфери ветеринарної сертифікації та покращить її відстеження. Також видача документів через систему скоротить час цієї процедури для бізнесу», — зазначила вона.

У майбутньому можливий повний перехід на електронну форму видачі ветеринарних документів.

Ольга Швченко додала, що онлайн-система допоможе уникнути фальсифікації ветеринарних документів. Перевірити документ за QR-кодом, у тому числі через смартфон, зможуть як виробники, так і споживачі. Крім того, кожен ветеринар для входу в систему буде підтверджувати свою особистість за допомогою електронного цифрового підпису (ЕЦП) — таким чином можна відстежити, хто видав документ.

За її словами, Держпродспоживслужба планує через цю систему також видавати міжнародні ветдокументи на різних мовах.

Ми готові в це вкладати, тому що це, у свою чергу, імідж держави — контролюючий орган буде підтверджувати якість і безпеку експортованої продукції. Це підвищить довіру торгових партнерів і дасть іноземним інспекторам можливість перевіряти сертифікати на кордоні», — зауважила Ольга Шевченко.

Нагадаємо, у 2020 році для тваринників створять електронний кабінет.