друкувати


В Україні зареєстровано 16 «нових» митниць

16 листопада 2019, 09:29

В Україні зареєстровано 16 «нових» митниць. Про це на своїй сторінці на facebook  написав голова Державної митної служби України Максим Нефьодов.

«Нагадую, це проміжна структура – з 26 робимо 16, а наступного року залишиться лише одна (але для цього ще треба зміни до закону, які вже в парламенті). Максимально форсуємо роботу, аби офіційно стартувати на самому початку грудня», – повідомив Нефьодов.

Він додав, що на всіх 16 митницях призначено виконуючих обов‘язків керівників.

«Це або колишні керівники митниць, що ліквідовуються (які не ввійшли в перелік 16), заступники керівників, керівники митних постів, або працівники центрального апарату. Всі погодились на пониження по посаді, аби перейти як в.о., а не на тверді посади. Їх завдання – зареєструвати митниці, перевести тих людей, яких ми забираємо на свій човен, і стартувати роботу. Після цього розпочнемо конкурси на постійних керівників і заступників, запрошуємо всіх подаватись», – поінформував Нефьодов.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський підписав законопроект «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо деяких питань функціонування авторизованих економічних операторів».