друкувати


Агросектор отримає з бюджету на 2020 рік лише половину обіцяної суми – деталі

14 листопада 2019, 15:14

Аграрії отримають 4,24 млрд грн держпідтримки з бюджету України на 2020 рік. Це випливає із ухваленого Радою у другому читанні законопроекту 2000 про бюджет.

Як розповіли AgroPolit.com депутати аграрного комітету, ці кошти підуть на дотації з бюджету за діючими програмами і частково на компенсацію відсотків фермерам при купівлі с/г землі після відкриття ринку. Раніше йшлося про те, що 4,4 млрд грн уряд направить на останню програму. Оскільки ринок землі відкриється не раніше 1 жовтня 2020 року, то до кінця року аграрії не зможуть вибрати всю суму за цією програмою. Тож  тільки частина з 4,24 млрд грн піде на кредитування під землю, а решта – на діючі програми. Що, куди і кому – цей розпис має зробити МЕРТ.

Нагадаємо, що раніше аграрний комітет подав до Мінфіну пропозиції про держпідтримку АПК на суму  8,4 млрд грн (1% агарного ВВП). Пізніше  міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов повідомив, що в бюджеті закладено фінансування аграріїв за сімома напрямами.

Про чотири сюрпризи бюджету на 2020 рік для АПК читайте у матеріаловіAgroPolit.com також зібрав всі аграрні пропозиції депутатів до бюджету, які надійшли на розгляд до аграрного комітету.