друкувати


Мінінфраструктури обіцяє аграріям якісне залізничне та автомобільне сполучення, – Криклій

14 листопада 2019, 08:30

Міністерство інфраструктури України підтримує земельну реформу і планує забезпечувати якісне залізничне та автомобільне сполучення для аграріїв. Про це написав міністр інфраструктури Владислав Криклій на своїй сторінці у Facebook. 

«Я – за земельну реформу... Міністерство інфраструктури також активно готується до запуску ринку землі. Маємо забезпечити якісне залізничне й автомобільне сполучення, щоб аграрії доставляли свою продукцію швидко та без перешкод. Також важливим етапом буде запуск річкових перевезень – це найдешевший спосіб доставки аграрної продукції», – заявив Криклій.

Він додав, що лише 6 країн світу не мають вільного ринку землі: Венесуела, Північна Корея, Таджикистан, Конго, Куба та Україна, і «ми маємо вийти з цього закритого клубу».

Треба мати сміливість розв’язувати складні проблеми, бо нас обирали для змін. Реформа має відбутися, ринок землі повинен позбутися чорних і  сірих схем», – додав Криклій.

Міністр також зауважив, що вільний ринок землі дасть Україні економічний і цивілізаційний поштовх.

Наше завдання — полегшити працю українських аграріїв, показати їм інший вимір, у якому вони зможуть розвиватися і працювати легально», — заявив Криклій.

Нагадаємо, що вчора законопроект про ринок землі №2178-10 проголосовано парламентом у першому читанні.

Як парламент голосував за 11 законопроектів про ринок землі — читайте у матеріалі за посиланням.