друкувати


Тарас Качка: У 2020 році українські торгові представники з’являться у 5 країнах світу

13 листопада 2019, 10:20

У 2020 році запустять пілотний проект зі створення мережі торгових представників України по світу. Про це в ексклюзивному коментарі AgroPolit.com  розповів заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства – торговий представник України Тарас Качка.

За його словами, це поліпшить торговельні горизонти держави. «У бюджеті на 2020 рік МЕРТ просить 28 мільйонів гривень для проведення цього пілотного проекту… Ми виходимо з того, що має бути від 5 до 8 країн, але мінімум – запустити торговельних представників у 5 країнах у перший рік проекту. Далі побачимо: якщо воно працює, відповідно, розширимо. Це можуть бути країни Перської затоки, скоріше за все – Аравія або Арабські Емірати, очевидно, що у Пекіні, Китаї та Африці. Це регіони, де найбільший потенціал зростання експорту», – пояснив він.

Нагадаємо, що бізнес закликав уряд запустити мережу таких торговельних аташе. На думку радника голови правління МХП («Миронівський хлібопродукт») із зовнішньоекономічних питань Дмитра Лося, є дві умови, які допоможуть виграти торгову війну.