друкувати


На Луганщині відкрили новий молокозавод

12 листопада 2019, 17:00

В селі Привілля Троїцького району Луганської області ПСП «Агрофірма «Привілля» 11 листопада 2019 відкрила завод із переробки молока. Про це повідомляє Kurkul.com.  

Зі слів директора ПСП «Агрофірма «Привілля» Дмитра Оденчука, ідея щодо відкриття власного молокозаводу виникла після початку воєнного конфлікту на сході, коли виникли труднощі з продажем виробленого молока місцевим молокозаводам.

«Тваринництво — це соціальний проект. Чоловіки працюють на тракторних бригадах, а для жінок роботи немає. Тому я вирішив залишити тваринництво, зберігши робочі місця», — сказав Дмитро Оденук.

Він додав, що завод побудований для переробки молока і виготовлення йогуртів, м’яких сирів, ряжанки, кефіру і розрахований переробляти 15 т молока за зміну.  Виробничі потужності обслуговує штат із 6 осіб. Коли підприємство, почне працювати на повну потужність, то штат збільшать до 10.

Наразі завод працює на 30% запланованої потужності, переробляючи 5 т молока за зміну. Працює підприємство виключно на сировині власного виробництва ПСП «Агрофірма «Привілля». Від закупівлі молока у населення відмовились, бо сировина не відповідає вимогам вищого ґатунку.

Зараз у господарстві надаємо за добу 5 т молока, їх і переробляємо. Пройшли сертифікацію HACCP. За підтримки місцевої влади ОТГ можемо за 2 роки наростити виробничі потужності до 20 т молока за добу за рахунок збільшення власного дійного стада", — поділився планами Дмитро Оденчук.

Нагадаємо, що з 2013 року поголів’я великої рогатої худоби зменшилося на 21%, тобто на близько 600 тис голів.