друкувати


ДПЗКУ спростувала інформацію про наявність високотоксичних фумігантів у зернових партіях — офіційно

10 червня 2016, 11:04

Державна продовольчо-зернова корпорація України (ДПЗКУ) спростувала інформацію про наявність високотоксичних фумігантів в зернових партіях, яка була опублікована AgroPolit.com з посиланням на повідомлення голови «Фумігаційної асоціації України» Тамари Підберезняк на її сторінці в Facebook.

У повідомленні Підберезняк йшлося про те, що підприємство «УКРЗЕРНОТРАНС», яке належить ДПЗКУ, відправило у порт зерно з високотоксичним фумігантів. У ДПЗКУ дану інформацію спростували і відзначили, що останнє відвантаження зерна з філії ДПЗКУ - «Менського КХП» здійснювалося у лютому поточного року в обсязі 335 т. Відвантаження вантажу здійснювалося власною службою логістики, без залучення експедиторських компаній.

Читати по темі: ДПЗКУ відправила в порт зерно з високотоксичним фумігантів

«Ми переконані в тому, що публікації такого роду, можливо, обумовлені особистими мотивами окремих осіб і спрямовані на дискредитацію компанії. Хочемо ще раз наголосити, що ніяких непрозорих схем, пов'язаних з фумігації, в ДПЗКУ не існує. Нами ретельно відбирається не тільки організація, яка проводить фумігацію, а й відповідний фумігант для обробки зерна. Крім того, фахівцями компанії здійснюється попередня оцінка з метою визначення ступеня зараженості і обсягів виконання робіт. Зазначений процес оформляється у вигляді укладення договору, з дотриманням вимог діючих інструкцій і складанням відповідних актів з фумігації», - повідомили в ДПЗКУ.