друкувати


Гончарук звільнив ряд чиновників у Держгеокадастрі і поставив три завдання

11 листопада 2019, 16:00

Сьогодні від виконання обов'язків першого заступника начальника Держгеокадастру у Рівненській області відсторонено Сергія Дубіча, також озвучено депутатам факти корупції у відомстві та поставлено три завдання. Про це на своїй сторінці на  facebook  написав прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

«З вересня цього року Уряд почав повне очищення Держгеокадастру від корумпованих та неефективних керівників. За цей час ми змінили 20 обласних керівників. І звільнятимемо корупціонерів, доки крісло не займе чесна та патріотична людина. На Держгеокадастри у нас наступного року дуже амбітні плани. Наприклад, вперше в проекті українського Бюджету-2020 ми заклали гроші для того, щоб зробити сучасну цифрову карту території країни. Це надзвичайно важливо, тому що 28 років до цього у нас не було точного та повного уявлення, якими ресурсами ми володіємо. Люди не знають, яка кількість лісів у нас є, в якій області — які корисні копалини, у нас немає точної карти сільськогосподарських земель», — написав Гончарук.

Він зазначив, що цією ситуацією з року в рік користувались корупціонери та нечесні люди, які «в сіру» використовували наші з вами ресурси і озвучив три завдання, які дав Держгеокадастру:

Завдання #1 Держгеокадастру — до кінця 2020 року зробити обліт всієї території України та завершити створення цифрової моделі території України.

Ми вже проводимо обліт Волинської та Львівської областей, щоб сформувати високоточні ортофотоплани з роздільною здастність 1:10 000 – за європейським стандартом. Головний виклик, який перед нами стоїть — об‘єднати реєстр нерухомого майна з державним земельним кадастром, — повідомив Гончарук.

Завдання #2 – до 1 серпня 2020 року інвентаризувати всю землю, включаючи 10 млн га сільськогосподарських земель державної власності, та внести дані в кадастр, і підготуватись до відкриття ринку сільгоспземель.

Завдання #3 – забезпечити прозорість та оприлюднення рішень територіальних органів Держгеокадастру онлайн.

Повторюю — кожен українець повинен мати безперешкодний доступ до повної інформації пов'язаної з природними ресурсами та землею, — наголосив Гончарук.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України має намір на цьому тижні призначити нового очільника Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру.