друкувати


Світовий банк підтримав земельну реформу в Україні

11 листопада 2019, 13:00

Світовий банк висловлює цілковиту підтримку запланованому керівництвом України відкриттю ринку сільськогосподарських земель. Про це повідомляється на сторінкці представництва Світового банку в Україні у Facebook.

«Земельна реформа потрібна для того, щоб українські фермери могли купувати і продавати землю сільськогосподарського призначення, щоб вони мали доступ до кредитів, мали можливість інвестувати та диверсифікувати джерела своїх доходів, а власники землі могли отримати належний їм прибуток за свій найцінніший актив. Це піде на користь всім фермерам – малим, середнім та великим, так і землевласникам», – йдеться у повідомленні.

В повідомленні зазначається, що реформа «підвищує рівень життя українського народу шляхом розкриття сільськогосподарського потенціалу країни».

Запланована реформа також містить заходи для обмеження концентрації землі в одних руках, припинити рейдерські атаки й надати фінансову допомогу малим фермерам", – вважають у Світовому банку.

Нагадаємо, що Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) повністю готовий надати підтримку земельній реформі в Україні.