друкувати


Українські компанії із закордонним капіталом можуть піти з ринку, якщо їм заборонять купувати землю

11 листопада 2019, 11:34

Українські компанії із закордонним капіталом будуть змушені піти з ринку, якщо їм заборонять купувати землю. Про це повідомив генеральний директор підприємства з іноземними інвестиціями ТОВ «Краєвид Поділля» Григорій Пуга під час виступу на Земельному віче, організованого радником прем’єр-міністра, депутатом парламенту 8-го скликання Олексієм Мушаком та AgroPolit.comLatifundist.comKurkul.com.

«Якщо до нас прийде пайовик, який здає нам землю в оренду, та захоче її продати, ми, у свою чергу, не зможемо її викупити через обмеження. Але це зможе зробити хтось інший. Тоді нам доведеться згорнути свою діяльність та займатися чимось іншим… Чому ми далі не можемо працювати тут, інвестувати в землю? Ми хочемо й далі працювати», – сказав Пуга.

За його словами, підприємство ТОВ «Краєвид Поділля» отримало іноземні інвестиції 12 років тому. Більшість співробітників господарства, яке працює на 10 га землі – українці. Тому вболівають за відкритий ринок землі, зазначив директор підприємства.

Завдяки іноземним інвестиціям, а також ефективним технологіям, ретельному виробництву, ми створили компанію світового рівня… Ми виробляємо продукцію, яка експортується до інших країн, знаходимо спільну мову… Працюємо офіційно… Не розумію, чого боятися іноземців. Вони мають працювати, як і інші», — сказав Пуга.