друкувати


Аграріям пропонують досліджувати ґрунт для прогнозування урожаїв

12 листопада 2019, 09:23

Аграрії можуть за допомогою дослідження ґрунту уникнути ризиків і втрат, оскільки це дасть інформацію, які культури сіяти, які добрива застосовувати, а від яких краще утриматися. Про це повідомляє прес-служба UKRAVIT.

«Дослідження грунту – перше, що необхідно зробити, щоб гарантувати собі вдалий сезон. Адже воно дозволяє побачити й прорахувати всі тонкощі процесів харчування – чого, скільки й коли потрібно застосувати, щоб отримати запланований урожай. Крім того, з його допомогою ви дізнаєтеся про такі показники вашого ґрунту, як рН, який впливає на засвоюваність елементів живлення, вміст органічної речовини, солей, вологи, макро- мезо- і мікроелементів, і залишкові кількості пестицидів, що дозволить розробити відповідні системи харчування під різні культури», – сказав заступник керівника відділу розвитку продуктів і сервісів ЗЗР компанії UKRAVIT Сергій Сальников.

Фахівці кажуть, що неважливих показників ґрунту немає.

Наприклад, знання вмісту гумусу допоможе спланувати систему захисту і підживлення і сівозміни, а також підібрати оптимальні культури для посіву, рівня рН — знадобиться в розробці заходів по раскислению і також вплине на підбір харчування для конкретних культур, рівня вологи — підкаже необхідність проведення вологоощадних заходів і системи вирощування, а зміст різних елементів розповість, як розробити систему основного харчування і додаткового підживлення, скорегувати всі можливі дефіцити елементів для рослин", – розповіла керівник сервісно-аналітичного центру«Інститут здоров'я рослин» Ірина Перехрест.

За її словами, аграріям необхідно перевіряти ґрунт і на залишкову кількість пестицидів. Адже ця інформація допомагає зрозуміти, чому деякі ділянки поля без явних причин «випадають» в період активної вегетації. Крім того, це дослідження радять проводити на новоосвоєних землях або полях, отриманих від сусіда, щоб запобігти негативним результати.

Нагадаємо, що контурно-ландшафтна організація землекористування здатна підвищити врожайність до 30%.