друкувати


Зеленський доручив Кабміну до кінця року розробити антирейдерський законопроект

11 листопада 2019, 10:25

Відповідно до Указу «Про невідкладні заходи з проведення реформ та зміцнення держави», президент України доручив Кабінету міністрів до 31 грудня 2019 року розробити законопроект, який регулює діяльність Міністерства юстиції у сфері державної реєстрації, зокрема юросіб та фізичних осіб-підприємців. Про це повідомляє УНН. 

В указі йдеться, що в антирейдерському законопроекті слід передбачити:

— позбавлення Міністерства юстиції України повноважень щодо прийняття рішень про скасування реєстраційних дій у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань і скасування рішень про державну реєстрацію прав на нерухоме майно та їхніх обтяжень;

— виключно судовий порядок оскарження рішень, дій або бездіяльності державних реєстраторів, суб’єктів державної реєстрації у сферах державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань і державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їхніх обтяжень.

Нагадаємо, що в Міністерстві юстиції України дали інструкцію, що потрібно робити, якщо дізнались про незаконні реєстраційні дії щодо бізнесу.