друкувати


Мінекономіки має намір удвічі підвищити конкуренцію в АПК, спиртовій галузі і на ринку міндобрив

8 листопада 2019, 12:30

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства має намір удвічі підвищити конкуренцію в п'яти галузях — енергетиці, агропромисловому комплексі, тютюновій, спиртовій галузях і на ринку мінеральних добрив. Про це повідомив глава відомства Тимофій Милованов на сторінці у Facebook.

«Через низьку конкуренцію в економіці українці переплачують за товари та послуги. А малий бізнес не може розвиватися... Що ми плануємо зробити насамперед? Підвищити конкуренцію удвічі в п'яти проблемних галузях. Це енергетика, АПК, тютюнова, спиртова галузь і ринок міндобрив», — написав міністр.

Суспільство недооцінює масштаб проблеми, а ситуація погіршується, наголосив очільник Мінекономіки.

Як вжиті заходи для підвищення конкуренції у спиртовій галузі Милованов навів зміну керівництва ДП Укрспирт, а також поданий президентом законопроект про демонополізацію галузі.

За його словами, в агропромисловому комплексі відбуваються найбільші зміни.

Триває та поліпшується система фінансової підтримки агросектора з фокусом на маленькі фермерські господарства. Буде детінізовано ринок землі. За допомогою сателітів почнемо контролювати використання держземлі, боротися із самозахопленням і несплатою податків", — написав міністр.

Нагадаємо, 43% загального обсягу товарів перебувають у несприятливих ринкових умовах.