друкувати


Розкрито деталі реалізації переважного права викупу землі за відкриття ринку

7 листопада 2019, 13:00

Голова комітету з питань аграрної та земельної політики Верховної Ради України Микола Сольський розкрив деталі реалізації переважного права викупу землі за відкриття ринку землі в Україні. Про це повідомляє AgroPolit.com.

Під час зустрічі з місцевими органами влади з приводу відкриття ринку землі очільник аграрного комітету зазначив, що законодавчий механізм реалізації цього права виписаний у проекті закону № 2194 «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин».

Сольський зазначив, що згідно із законопроектом, орендодавець зобов’язаний повідомити в письмовій формі цінним листом з описом вкладень та повідомленням про вручення орендаря про намір продати земельну ділянку третій особі із зазначенням її ціни та інших умов, на яких вона продається.

Також документом пропонується:

Наразі аграрний комітет рекомендував законопроект № 2194 до першого читання, йдеться у матеріалі  AgroPolit.com. Також зазначається, що наступного тижня на розгляд депутатів можуть винести 5 погоджених аграрним комітетом законопроектів, чотири з яких стосуються  ринку землі та один с/г кооперації.

Зі слів Сольського, наразі у парламенті розробляють новий закон про Держпродспоживслужбу.

Щодо законопроекту про ринок землі, очільник аграрного переконаний, що нардепи підтримали б його, якби було завдання голосувати зараз.

Як зміниться процедура електронних аукціонів після відкриття ринку землі читайте за посиланням.