друкувати


Зеленський підписав законопроект щодо спрощення митного оформлення товарів

6 листопада 2019, 13:30

Президент України Володимир Зеленський підписав законопроект «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо деяких питань функціонування авторизованих економічних операторів». Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

«Ухвалення цього закону є однією з вимог Угоди про асоціацію України та ЄС. Такими операторами визнаватимуть підприємства з високим ступенем довіри. Це дозволить максимально спростити оформлення вантажів на кордоні України з країнами ЄС», — відзначили в Мінфіні.

Також зазначається, що запровадження авторизованих економічних операторів в Україні спростить процес оформлення товарів на митниці, підвищить якість надання митних послуг, зменшить витрати компаній на проходження митних процедур.

Сьогодні, програми авторизованого економічного оператора вже реалізовано у 83 країнах світу, ще 19 країн перебувають у стадії їх активного впровадження. За останній рік значно зросла кількість укладених міжнародних угод про взаємне визнання авторизованих економічних операторів — з 57 до 78», — повідомляють у Мінфіні.

Нагадаємо, Зеленському запропонували створити спецорган для контролю за цінами.