друкувати


За рік ВАР «перевзулась на льоту» у питанні відкриття ринку землі – деталі

5 листопада 2019, 18:00

Народний депутат Мар’ян Заблоцький («Слуга народу») звернув увагу на різку зміну позиції ВАР у питанні вільного ринку землі за останній рік. Про це він детально написав у своєму Facebook, проаналізувавши концепцію, викладену на сайті організації «Пропозиції ВАР та аграрних асоціацій щодо запровадження ринку землі в Україні» від 2018 року.

«Продовжуємо рубрику: «як противники скасування земельного мораторію раптом змінили позицію». Ось лінк на сайт Всеукраїнської аграрної ради, підписаний як «Пропозиції ВАР та аграрних асоціацій щодо запровадження ринку землі в Україні:». Ми чітко бачимо, що у 2018 році ВАР пропонував обмеження 0,5% території країни в одні руки. Ідентичне обмеження запропонував і аграрний комітет Верховної Ради в законопроекті. Сьогодні ВАР в істериці кричить, що це обмеження невірне. Друзі, коли питаєте як ми рахували й чому саме 0,5% — відповідь взяли просто у вас з сайту вашу пропозицію», — написав народний депутат.

У документі також сказано, що терміни відкриття ринку землі «через 5 років після прийняття закону — з 1 січня 2024 року».

Нагадаємо, що наразі ВАР виступає із пропозицією – у власність в одні руки не більш як 5000 га землі.

Раніше повідомлялося, що аграрний комітет підтвердив своє рішення рекомендувати до розгляду в сесійній залі законопроект про ринок землі №2178-10, альтернативний до урядового №2178. За таке рішення проголосували більшість депутатів на засіданні аграрного комітету, після того як це питання поставили на голосування.

Законопроектом №2178-10 пропонується: