друкувати


Україна може стати ф'ючерсним агрохабом у Центральну і Східну Європу — Мосійчук

9 червня 2016, 11:24

Про це AgroPolit.com повідомив голова Держрезерву Вадим Мосійчук.

За його словами, Держрезерв готовий включитися у проект із формування ф'ючерсної аграрної біржі і стати оператором зі зберігання та поставок агропродукції за ф'ючерсними контрактами.

У травні з візитом в Україну приїжджали представники найбільшого оператора ф'ючерсної біржі Франції компанія Sinelia, аби поділитись досвідом і домовитись про співпрацю з Держрезервом. А в червні планується зустріч з представниками європейської біржі Euronext, яка забезпечує у Европейських краінах виконання фьючерсних та опціоних контрактів на агропродукцію, розповів Вадим Мосійчук.

Держрезерв уже включився у роботу з Нацкомісією по цінним паперам і фондовому ринку, та запропонував аби елеватори Держрезерву були використані у рамках цього проекту, додав він.

“Це дуже перспективно. Може бути створено цілий хаб для центральної та східної Європи з поставочних ф'ючерсів на агропродукцію”, — резюмував Вадим Мосійчук, уточнивши, що наразі планується консолідувати 10 найприбутковіших елеватори Держрезерву в один холдинг "Агрорезерв".

За оцінками голови Держрезерву, загальний обіг холдингу становитиме 500 млн грн,  а річний прибуток буде на рівні 20 млн грн з цільовою маржою по EBITDA 20%.

Галина Радіонова, AgroPolit.com