друкувати


Уряд ухвалив проект бюджету-2020 до другого читання

4 листопада 2019, 12:33

Вчора Кабінет міністрів України ухвалив проект Бюджету-2020 до другого читання. На підтримку агросектору передбачено 8,4 млрд грн. Про це повідомляє «Урядовий портал».

«Ми ухвалили проект Бюджету-2020 до другого читання, опрацювавши висновки Верховної Ради. Враховуючи рішення РНБО та комісії щодо розподілу коштів на інвестпроекти, бюджет ухвалено з доопрацюванням. Ми завершимо та якнайшвидше передамо документ до Верховної  Ради. Для нас важливий широкий діалог із нашими колегами в парламенті та президентом, тому відзавтра ми будемо обговорювати проект бюджету. І, звичайно, після подачі ми представимо людям головний фінансовий документ країни», — зазначила міністр фінансів Оксана Маркарова

Окрім цього, уряд скоротив граничну кількість працівників райдержадміністрацій (РДА). Це зумовлене тим, що внаслідок реформи децентралізації функції РДА активно переходять до об’єднаних територіальних громад. 

Повідомляється, що рішення уряду дозволить оптимізувати роботу таких райдержадміністрацій та зменшити витрати бюджетних коштів, які можуть бути спрямовані на розвиток громад на відповідних територіях. 

Також міністри зобов'язали усі державні установи виплачувати кошти на відрядження працівників у безготівковій формі. Це дозволить скоротити кількість паперових документів та заощадити мінімум 60 млн гривень на рік.

Крім того, уряд визначив порядок відбору до складу Комісії з питань вищого корпусу державної служби представників громадських об'єднань та закладів вищої освіти, які здійснюють підготовку у сфері публічного управління та адміністрування. Рішення сприятиме прозорості та відкритості конкурсів на найвищі державні посади.

Нагадаємо, що Міністерство економіки, торгівлі та аграрної політики оприлюднило проект оновленої програми підтримки аграріїв.

Також до аграрого бюджету України-2020 парламенту пропонують внести 50 поправок.