друкувати


Вступив в дію антирейдерський закон

3 листопада 2019, 07:30

2 листопада 2019 року розпочав діяти закон №1056-1 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту права власності, що передбачає посилення боротьби з рейдерством». Про це повідомляє АgroРolit.com.

Мета прийняття закону – усунення головних юридичних прогалин, які створюють проблеми бізнесменам і власникам нерухомості. Він призначений для поліпшення інвестиційного клімату в Україні та захисту прав власності.

Закон передбачає скасування діяльності акредитованих державних реєстраторів. Причина такого рішення – участь великої кількості цих суб'єктів в сумнівних і / або відверто злочинні дії.

Новий закон передбачає обов'язкове посвідчення договорів про відчуження корпоративних прав у нотаріуса. Крім того, згідно з ним, держреєстрація прав і дії нотаріуса повинні будуть проходити одночасно.

Після вступу в силу закону підвищилася відповідальність за порушення реєстраційних процедур. За недотримання строків реєстрації організації або підприємства посадова особа повинен буде заплатити штраф у розмірі 400-600 неоподатковуваних мінімальних доходів (раніше було 200-400).

Нагадаємо, що призначено голову Антирейдерської комісії. 

Покарання за повторне порушення протягом року – 500-1000 неоподатковуваних мінімальних доходів.