друкувати


Аграріям запропонували повернути податкові пільги — парламент

20 січня 2016, 11:20

До Верховної Ради України (ВР) внесено проект закону про повернення аграріям податкових пільг. Про це йдеться у зареєстрованому законопроекті №3748-2 від 15.01.2016 року «Про внесення змін до Податкового кодексу України про відновлення пільг для сільськогосподарських господарств».

Його автор — народний депутат України Антон Яценко (партія «Відродження»).

Запропоновано внести зміни до Податкового кодексу України та надати право сільськогосподарським підприємствам, які перейшли на спеціальний режим оподаткування, залишати у своєму розпорядженні всю суму ПДВ, яка нараховується на вартість поставлених підприємством сільськогосподарських товарів / послуг», — розповів депутат.

В пояснювальній запискою, прийняття даного законопроекту дозволить зняти соціальну напругу в суспільстві, а також підтримати на державному рівні малих і середніх аграріїв, які на сьогоднішній день і так перебувають у скрутному матеріальному.

Скасування спеціального режиму ПДВ призведе до втрати робочих місць більше 100 тис. українців через закриття агропідприємств і скорочення робочих місць у переробній галузі. Фермерські, сімейні господарства, малі і середні підприємці будуть знищені як клас. Зникнуть десятки тисяч робочих місць для самозайнятого населення. Також буде зростання цін на продукти харчування — щонайменше на 30%», — сказано в пояснювальній записці до законопроекту.

AgroPolit.com