друкувати


«Батьківщина» вимагає адекватних цін на молоко на Кіровоградщині — офіційно

8 червня 2016, 14:21

Із Відкритим листом до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана звернулися депутати — «батьківщинівці» Устинівської районної ради Кіровоградської області, а також сільські підприємці. Про це повідомляє прес-служба обласної парторганізації ВО «Батьківщина».

Автори звернення вимагають встановлення економічно обґрунтованих закупівельних цін на молоко. На їхнє переконання, нині селяни змушені продавати молоко за безцінь, а це не стимулює його виробництво і не сприяє здешевленню кінцевого продукту після його переробки.

«У країні подорожчали енергоносії, продукти харчування. У січні 2016 року Міністерство аграрної політики та продовольства України ввело н6ові розміри оплати за диспансеризацію великої рогатої худоби та профілактичні засоби з ліквідації хвороб у тварин. Так звана «виводка» корів подорожчала майже удвічі, скорочуються пасовища, дорожчають корми. Натомість закупівельна ціна на молоко від населення за останню декаду зменшилася на 60 копійок за один літр», — йдеться у листі.

Автори листа доводять, що утримання худоби — важка фізична велико затратна праця. Через масове безробіття, селяни змушені виробляти і продавати молоко, щоб прогодувати свої сім’ї.

Місцеві депутати від «Батьківщини» і активісти, наполягають необхідності врегулювання закупівельних цін на молоко з тим, щоб зупинити процеси, що ведуть до зубожіння і руйнації села.