друкувати


Для контролю за якістю алкоголю можуть запровадити електронну акцизну марку – Дубілет

29 жовтня 2019, 08:26

В Україні для контролю за якістю алкоголю можуть запровадити електронну акцизну марку. Про це в інтерв'ю «Прямому» розповів міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет.

«Я не збираюсь боротись з кимось особисто. В нас є дуже простий проект. Це спробувати запровадити так звану електронну акцизну марку. Попереднє бачення полягає в наступному. Коли ти створюєш спирт, далі він поступово перетворюється на алкогольний напій, потім надходить до магазину. Кожен крок має бути зафіксований в електронному реєстрі, аж поки ця пляшка не надійде до прилавку», – пояснив Дубілет.

За його словами, кожен українець зможе перевірити номер акцизної марки.

Далі будь-який громадянин зможе перевірити за допомогою додатку номер цієї акцизної марки і переглянути наскільки цей алкоголь легальний, чи ця марка не підроблена і так далі. І якщо людина виявить, що ця марка підроблена, то зможе отримати кешбек, – розповів Дубілет.

Нагадаємо, що збитки від обороту «сірого» та «чорного» спирту становлять близько 4 млрд грн, при цьому близько 80% виробництва спирту в країні перебуває в тіні.