друкувати


80% спирту в Україні перебуває у тіні

28 жовтня 2019, 15:27

Збитки від обороту «сірого» та «чорного» спирту становлять близько 4 млрд грн, при цьому близько 80% виробництва спирту в країні перебуває в тіні. Про це заявила заступник керівника Офісу президента Юлія Ковалів, повідомляє сайт офісу. 

Вона додала, що надходження від приватизації державного підприємства «Укрспирт» можуть скласти близько 5 млрд грн. Ковалів підкреслила, що без лібералізації виробництва спирту продати підприємство можна

буде тільки «за ціною металобрухту». Тому очікується, що до кінця року Верховна Рада прийме поданий президентом законопроект про демонополізацію спиртової галузі.

«За нашими оцінками, приватизація «Укрспирту» принесе державі не менше 5 млрд грн. Вона можлива виключно на демонополізувати ринок. Інакше можуть продаватися все ті майнові комплекси, будівлі, як металобрухт. Якщо на них не можна виробляти спирт, то вони стоять в рази дешевше», – сказала вона.

Нагадаємо, що буде проведено позачерговий внутрішній аудит концерну «Укрспирт» та «Аграрного фонду», чиї керівники були звільнені або відсторонені.