друкувати


Милованов пропонує підняти податок на землю

28 жовтня 2019, 07:30

Одним із рішень в рамках проведення податкової реформи міністр економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов запропонував підняти податок на землю та інші активи. Про це він написав у своєму Facebook. 

За його словами, податки повинні стимулювати створення робочих місць і підвищення зарплат. Для цього, каже Милованов, необхідно знизити податки на працю і збільшити податки на активи.

Міністр навів своє бачення податкової реформи:

– скасувати ЄСВ;
– максимально знизити податок на дохід фізичної особи;
– для компенсації, підняти податок на нерухомість; 
– для компенсації підняти податок на землю та інші активи;
– покращити збір податків на нерухомість та інші активи;
– покращити збір ПДВ;
– продовжувати детінізацію економіки прямими і непрямими методами;
– надавати державну підтримку бізнесу тільки за умови роботи »в білу» та створення достатньої кількості робочих місць.

Всі ці 8 пунктів – до обговорення. Ідея цих пунктів – зняти з порядку денного питання ФОПів, забезпечити стимули для створення робочих місць, Підвищення зарплат, та зменшення безробіття, – зазначив Милованов.

Нагадаємо, що на земельних слуханнях до голови аграрного комітету Миколи Сольського звернулися представники ОТГ, сільських та селищних рад з ініціативою збільшити розмір орендної плати за 1 га сільськогосподарської землі та розмір земельного податку. Всеукраїнська асоціація сільських і селищних рад звернулася до президента України Володимира Зеленського з аналогічним проханням. Як розповів на земельному віче Микола Сольський, у відповідь на це у аграрному комітеті зараз розглядається варіант збільшити розмір земельного податку до рівня 4-ї групи.