друкувати


Право на вилов та розведення риби можна буде отримати на онлайн-аукціоні

25 жовтня 2019, 14:30

Уряд схвалив у середу проект постанови «Про реалізацію експериментального проекту із запровадження проведення аукціонів з продажу права на укладення договорів на право спеціального використання водних біоресурсів у рибогосподарських водних об'єктах (їхніх частинах) шляхом електронних торгів». Проект даної постанови розроблено Державним агентством рибного господарства України, повідомляє прес-служба відомства.

Прийняття постанови Кабінету міністрів України сприятиме усуненню прогалин у законодавстві шляхом визначення процедури проведення аукціонів з продажу права на укладення договорів на спеціальне використання водних біоресурсів у рибогосподарських водних об'єктах, йдеться у повідомленні.

Також прийнято проект постанови «Про реалізацію експериментального проекту із запровадження порядку здійснення штучного розведення, вирощування водних біоресурсів та їхнього використання у спеціальних товарних рибних господарствах та проведення аукціонів з продажу режимів рибогосподарської експлуатації водного об'єкта шляхом електронних торгів».

Зазначеним експериментальним проектом запроваджується порядок здійснення штучного розведення, вирощування водних біоресурсів та їхнього використання у спеціальних товарних рибних господарствах. Впроваджується також процедура проведення аукціонів з продажу режимів рибогосподарської експлуатації водного об'єкта шляхом електронних торгів, зауважили у відомстві.

Нагадаємо, протягом семи місяців 2019 року експортовано понад 2 тис. т готової та консервованої риби.