друкувати


Призначено голову Антирейдерської комісії

25 жовтня 2019, 08:30

Міністерство юстиції продовжує оновлювати склад Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації. Новим головою Комісії призначений перший заступник міністра юстиції Євгеній Горовець. Про це повідомив міністр юстиції України Денис Малюська, повідомляє прес-служба уряду.

За словами міністра, крім оновлення складу Антирейдерської комісії, наразі відбувається формування Експертного офісу з питань державної реєстрації.

«Цей Експертний офіс прийде на зміну Комісії. Він не просто розглядатиме матеріали скарг і готуватиме висновки за ними, а й робитиме узагальнення проблематики в сфері державної реєстрації та одразу формуватиме пропозиції змін до законодавства і удосконалення програмного забезпечення державних реєстрів. Тобто матимемо так званий «єдиний цикл», – зазначив очільник відомства.

Зі свого боку заступниця міністра юстиції з питань державної реєстрації Ольга Оніщук наголосила, що відтепер принципами роботи Комісії будуть діалог, прозорість і законність. Засідання комісії відбуватимуться у форматі круглого столу, буде створена гаряча лінія для спілкування зі скаржниками, а рішення будуть базуватися на букві закону, попри можливий тиск з боку ЗМІ та політиків.

Також ми припиняємо розглядати корпоративні спори та скасовувати реєстрацію прав, які виникли на підставі правочинів, що не визнані судом недійсними, та починаємо складати професійні розширені висновки, у яких (навіть якщо законодавство зобов’язує винести відмову у розгляді скарги) закладаємо в мотивувальній частині аналіз порушень проведених реєстраційних дій, що допоможе людям виграти в подальшому судові процеси», – додала Ольга Оніщук.

Нагадаємо, Зеленський підписав закон щодо боротьби з рейдерством.