друкувати


70 державних спиртзаводів в Україні узагалі не виготовляють сировини

24 жовтня 2019, 12:39

70 державних спиртзаводів в Україні не виготовляють жодної сировини та лише приносять збитки державі. Про це у інтерв’ю AgroPolit.com розповів радник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства з питань реформування спиртової галузі Сергій Блескун.

«За рік держава витрачає на утримання недіючих спиртових заводів 250 млн грн», – повідомив Блескун.

Урядовці серед шляхів вирішення проблеми вбачають підготовку до приватизації заводів без продукції. А працівників пропонують працевлаштувати. Детальніше про можливу долю державних підприємств спиртової галузі читайте в інтерв’ю «Сергій Блескун: Працівникам недіючих спиртзаводів запропонують перекваліфікацію».

Нагадаємо, міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов повідомляв, що до кінця грудня урядовці разом із депутатами Верховної ради підготують необхідні документи та подадуть законопроекти, які дозволять приватизацію державних спиртових заводів. Тоді ж радник міністра економіки Сергій Блескун зазначив, що виробництво харчового спирту в Україні за роки незалежності зменшилося майже в 10 разів.