друкувати


Офіс президента: дочасні місцеві вибори проведуть на основі нового адмінтерустрою

23 жовтня 2019, 14:51

Дочасні місцеві вибори відбудуться на основі  нового адміністративно-територіального устрою. Орієнтовно перегони планують на весну 2020 року. Про це кореспонденту AgroPolit.com розповів перший заступник керівника офісу президента Сергій Трофімов після виступу на конференції «Публічна презентація змін до Конституції України та пріоритетів уряду щодо реформування місцевого самоврядування».

«Місцеві вибори орієнтовно відбудуться навесні 2020-го. На базі нового адмінтерустрою України», – сказав Трофімов. 

Трофімов розповів, що там, де нині не створено громади – об’єднають ОТГ без подання мешканців. Після цього – вибори. Під час доповіді на конференції Трофімов розповів, що нині територіальні громади утворені на 40% території України. Однак після внесення змін до основного закону держави більше не буде територій, на які не поширюється юрисдикція органів місцевого самоврядування, а також населених пунктів поза ОТГ.

Зміни до Конституції України в частині реформування місцевого самоврядування необхідно прийняти. Навіщо – бо частина країни живе за новими правилами, а інша – залишається у системі минулого сторіччя без можливості покращити свій добробут, живуть з мінімальним достатком. Однак в України є шанс завершити реформу», – сказав Трофімов.

Зміни до Конституції України у Верховній Раді планують розглядати до початку 2020 року. Також представник президентського офісу додав, що з боку державного управління має бути створено фінансова підтримка місцевого самоврядування та створення структур, які сприятимуть наближенню адміністративних послуг в регіонах до громадян.